Вечерва, на третиот ден од „Петровденските конаци 2015“ предвидена е изложба на карикатури од десетина бугарски автори… под наслов „Човек на човека му е карикатурист“. Изложбата ќе започна во 19, 45 во салоното Фоаје на ЦК „Бели мугри“.

irien trendafilov
На поставката ќе бидат изложени карикатури на авторите: Цочо Пеев, организатор на меѓународниот конкурс „Мајстори на карикатурата“- Пловдив, Ивајло Цветков, претседател на ФЕКО-БГ, Валентин Ѓорѓиев, карикатурис број во светот во 2011, Валекс Александров, секретар на ФЕКО – БГ, Ириен Трендафилов, консултант на ПДХ Пловвдив, Никола Ѓеоргиев, консултант на ПДХ – Пловдив, Трајко Попов, вице-претседател на ФЕКО-БГ.