Ликовен перформанс насловен „Арт варијации“ е настанот што вечерва ќе се случи… во рамките на 9-то издание на Меѓународната културна манифестација „Петровденски конаци“. Перформансот е закажан за 20, 45 часот на Кејот на Кочанска Река. Најавено е учество на ликовни уметници од нашата држава.