НАЦИОНАЛНА УСТАНОВА – ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ И

ОПШТИНА КОЧАНИ

ДЕВЕТА МЕЃУНАРОДНА КУЛТУРА МАНИФЕСТАЦИЈА „ПЕТРОВДЕНСКИ КОНАЦИ – 2015“

1 јули 2015 год. (среда)

20:45 часот

Летна сцена „Бели мугри“

СВЕЧЕНО ОТВАРАЊЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА

МУЗИКАТА МОЈА ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Кинг Наат Велиов и Кочани оркестар

 

 

 

2 јули 2015 год. (четврток)

20:45 часот

Кеј на Кочанска Река

 

Ликовен перформанс

АРТ ВАРИЈАЦИИ

 

 

 

3 јули 2015 год. (петок)

19:45 часот

Салон фоаје „Бели мугри“

 

Изложба на карикатури

ФАКО

Република Бугарија

 

 

 

5 јули 2015 год. (недела)

19:45 часот

Салон 2 „Бели мугри“

 

Илзложба на дела од

ликовниот перформанс АРТ ВАРИЈАЦИИ

 

 

7 јули 2015 год. (вторник)

18:45 часот

Салон фоаје „Бели мугри“

 

Промоција на книга

ГОДИНА БЕЗ ЛЕТО

Виолета Танчева-Златева

 

 

 

7 јули 2015 год. (вторник)

20:45 часот

Кеј на Кочанска Река

 

Балканска поетска вечер

НА ЈАНОВДЕН НА КОНАК

 

 

 

8 јули 2015 год. (среда)

20:45 часот

Летна сцена „Бели мугри“

 

Фолклорен концерт

„СРЕДСЕЛНО“ НАДИГРУВАЊЕ

 

 

 

 

9 јули 2015 год. (четврток)

19:45 часот

Салон фоаје „Бели мугри“

 

Промоција на книга

КАЈ ШТО ИМА БЕЛ ОРИЗ, ИМА И БЕЛО ЗЛАТО

м-р Доне Донев

 

 

 

10 јули 2015 год. (петок)

19:45 часот

Летна сцена „Бели мугри“

 

Меѓународен фестивал на детска песна

МУЗИЧКИ БРАНОВИ

 

 

 

11 јули 2015 год. (сабота)

10:45 часот

Пониква, Осоговски Планини

 

Влашки-етно фестивал

НА ПЕТРОДВЕН СИТЕ НА ПЛАНИНА

 

 

11 јули 2015 год. (сабота)

18:45 часот

Градски парк

 

Уметност на улична култура и едкација

BUSKERFEST – 2015

 

 

 

11 јули 2015 год. (среда)

20:45 часот

Градски парк

 

Концер на забавна музика

ШЕКСПИР

НЕКС ТАЈМ

ТОНИ ЗЕН И ФЛЕКА

 

 

 

12 јули 2015 год. (недела)

18:45 часот

Трговски центар

 

Уметност на улична култура и едкација

BUSKERFEST – 2015