Националната установа – Центар за култура “Бели мугри ” – Кочани има чест и задоволство да Ви ги претстави добитниците на награди од конкурсите на теми: “13-ти Ноември” и “Творење и креирање на дела од отпад од пакување” – 2017година , од Детски ликовен центар – Скопје.

Традиционално како и секоја година членовите од Училиштето за цртање и сликање при НУЦК “Бели мугри “- Кочани аплицираат по разни конкурси и се закитуваат со награди.

Оваа година наградени членови и добитници на дипломи се:

“13 Ноември”
– прво место Маша Иванова 4 г.
– прво место Ангела Ајтовска 17 г.

“Творење и креирање на дела од отпад од пакување” – 2017година
– Ангела Иванова 15г.
– Марија Гушкова 13г.
– Пандора Манева 13 г.
– Цветанка Јованова
– Благица Стојанова 13г.
– Матеј Стојанов 9г.
– Луција Андонова13г.
– Тамара Китанова13 г.
– Ангела Китанова 10 г.

24 та Меѓународна ликовна колонија ” Лазар Софијанов ” 2017 – Кратово
– второ место Пандора Манева 13г.
– трето место Марија Гушкова 13г.