„Што се случува со нашите животи“ е последната претстава што се одигра на седмото издание на Детскиот драмски фестивал……што се одржа во ЦК „Бели мугри“ во Кочани. Претставата ја подготвија учениците од ОУ „Дедо Иљо Малешевски“ од берово. Режијата е на актив по македонски јазик на ова училиште. Улогите ги играа : Паола Стојковска –Андреа Лапевска, Сара Стојковска (сестра на Паола) –Ефимија Зизајковска, Марина Стојковска (мајка на Паола)-Мишела Ѓеринска, Зоран Стојковски (татко на Паола) –Душко Двојаковски, Милена (другарка на Паола) –Бојана Монева, Ана (другарка на Паола) –Елена Рушковска, Катерина (соученичка на Паола) –Леонарда Ковачовска, Михаела (соученичка на Паола) –Елена Николова, Ева (соученичка на Паола) –Нина Павловска, Теодор (момче на Паола) –Давор Ковачовски, Дарио (другар на Теодор) –Бранко Попов, Симон (другар на Теодор) –Христијан Ременски, Никола (другар на Теодор) –Мики Финдаковски, Петар (момче на Сара) –Кире Ралповски, Продавачка –Александра Пачемска, Лекарка –Марија Аждерска, Медицинска сестра –Тамара Тасевска