Жирито на 8-от Детски драмски фестивал во состав: Силвана Јаневска, претседателел, Перо Даниловски и Вита Ковачева, членови, ги донесоа следните одлуки:

ГРАН ПРИ
НАЈУСПЕШНА ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА
за претставата
„Ојле брада во животинска балада“
во изведба на ОУ „Синиша Стоилов“ – Зрновци

режија: Билјана Ѓоргиева-Гаврилова

текст: Трајче Кацаров

ДИПЛОМА
НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА
се доделува на професор Орданка Петкоска
за претставата „Која е мојата мајка“
во изведба на Драмската секција при
ОУ „Рајко Жинзифов“ с. Горно Оризари – Велес

ДИПЛОМА
НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА
се доделува на професор Лила Арсова
за претставата „Која е мојата мајка“
во изведба на Драмската секција при
ОУ „Рајко Жинзифов“ с. Горно Оризари – Велес

ДИПЛОМА
НАГРАДА ЗА НАЈДОБРО МАШКО ОСТВАРУВАЊЕ
на Никола Симоновски
за улогите на Столе, Руми и Јошко во претставата
„Сештологија и по некоја ученичка лудорија“
во изведба на Драмската секција при
ОУ „Вера Циривири-Трена“ – Скопје

ДИПЛОМА
НАГРАДА ЗА НАЈДОБРО ЖЕНСКО ОСТВАРУВАЊЕ
на Елена Мискоска
за улогата на Тина во претставата
„Ех, мода, мода“
во изведба на Драмската секција при
ОУ „Јонче Смугрески“ – с. Обршани, Кривогаштани

ДИПЛОМА
НАГРАДА ЗА СЦЕНСКИ ГОВОР
на Драмската секција при
ОУ „Крсте Петков Мисирков“ – Радовиш
за претставата „Децата на сонцето на распарчената земја“
во режија на Томе Постолов

ДИПЛОМА
НАГРАДА ЗА АМАТЕРСКИ ДРАМСКИ ТЕКСТ
на професор Анета Велкоска
за текстот на претставата „Отровен лек“
во изведба на Драмската група „Дивјаци“
при ОУ „Кирил Пејчиновиќ“ – Скопје