ИЗЛОЖБА НА АРМАГАН ГУКЧЕАРСЛАН ВО САЛОН ФОАЈЕ 1 при НУЦК ” Бели мугри ” – Кочани , отварање од 13:00ч.

АРМАГАН ГУКЧЕАРСЛАН родена е на 20.08.1977 година во Р.Турција. Средно училиште завршува 1994 год., а 1999год. дипломира на Факултетот за ликовна уметност-графички оддел, а 2007 год. Докторира на истиот Универзитет. Работи како асистент од 2002 год. на Републичкиот Универзитет, од 2002-2007 год. во Универзитетот “Хаситепе” – доцент на Универзитетот во Газа, а од 2012 год. и како вонреден професор за стручно образование на Универзитетот во Газа.
Од 1999 год. организира самостојни и групни изложби, како во матичната земја, така и надвор од неа и воедно е учесник на многубројни меѓународни ликовни колонии.