Дела од Меѓународната ликовна колонија „Лазар Софијанов“ – Кратово – 2014 ќе бидат поставени во салонот „Фоаје“ на ЦК „Бели мугри“ во Кочани од утре па во наредните две недели. Отварањето на изложбата е закажано за 5 ноември, среда, во 12, 30 часот.
Делата што ќе бидат изложени се работени на 21-та ликовна колонија од Кратово.