На 13.10.2016 започнува манифестацијата Денови на кочанскиот ориз. Манифестацијата ке биде отворена со изложба на фотографии со мотиви од Кочани

Почитувани соргаѓани,
Чест ни е да Ве поканиме на изложба на фотографии кои што учествуваа на конкурсот објавен од здружението за поддршка на економскиот развој-Локална акциона група-Кочани во соработка со НУЦК „Бели Мугри“-Кочани и поддршка од Општина Кочани.
На изложбата ке учествуваат 9 автори, со фотографи со мотиви од Кочани.

Учесници:
Спирко Георгиев, Аmy Lee Stuart, Ана Атанасова, Александар Вржалски, Лилика Стрезоска, Горан Кочов, Иван Илиев, Кети Златанова и Димитар Апостолов.