27.05.2021 година во 13 часот
Западно плато на НУЦК „Бели мугри“ – Кочани
 
Изложбата беше предвидена за Сцетскиот ден на Уметноста – 15ти Април, меѓутоа поради целосната ситуација и зголемениот број на заразени од пандемијата предизвикана од Корона вирусот бевме принудени да се одложи.
Како автори на портретите на оваа изложба се Учениците за цртање и сликање при НУЦК ” Бели мугри ” – Кочани , а под менторство на Стручниот соработник за визуелни уметности, архитектура и дизајн М-р Александра Димитрова.
 
ЗАПАЗЕНИ СЕ СИТЕ МЕРКИ ЗА ЗАШТИТА
* Задолжително носење маска
* Задолжително мерење на температура
* Ве молиме држете растојание
ШТИТЕЈЌИ СЕ СЕБЕСИ , СЕ ГРИЖИМЕ И ЗА ОСТАНАТИТЕ.