ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ФЕСТИВАЛ ЗА ХУМОР И САТИРА ” ИН ВИНИЦА ВЕРИТАС “

На 31.03.2016 година со почеток од 19:00 h во Националната установа Центар за култура ” Бели Мугри ” – Кочани во салон 1 , ке биде отворена изложба на карикатури од Интернационалниот фестивал за Хумор и Сатира ” ИН ВИНИЦА ВЕРИТАС ” Македонија.

На овој фестивал имаат учествивано 138 автори од 45 држави ширум светот со вкупно 320 карикатури. На изложбата ке бидат изложени 37 карикатури.