Ако немаш за лек, јади колачи.

УЛОГИ

Веле – Благој Веселинов
Саздо – Анастас Тановски
Џем – Аксел Мехмет
Мрсни – Александар Михиќ
Коки – Мирослав Петковиќ
Тоде – Диме Илиев
Јана – Симона Димковска

 

ЕКИПА

Сценарио, режија и продукција: Ѓорче Ставрески
Копродуценти, Грција: Константина Ставрианоу, Ирини Воугиоукалоу
Линиски продуцент: Виктор Павловски
Директор на фотографија: Дејан Димески
Монтажер: Мартин Иванов
Звук: Игор Поповски
Микс на звук: Костас Варибопиотис
Музика: Бранислав Николов, Пеце Трајковски, Гоце Јованоски
Сценограф: Симо Бранов
Костим: Раде Василев
Шминка: Марија Горогранц Петрушевскa

Веле работи во железничкото депо како механичар и платата му доцни со месеци. Немајќи пари да купи лекови за својот татко кој е болен од рак, тој прави колач со украдена марихуана за да му ги ублажи неподносливите болки. Одеднаш е притиснат од криминалците кои си ја бараат дрогата назад и соседите душкала кои сакаат рецепт за „магичниот“ колач, а во Веле гледаат нова надеж – исцелител.

 

Премиера: Сабота 27.01.2018, почеток: 20 часот
Реприза: Недела 28.01.2018, почеток: 20 часот

Влез: 150 денари