четврток 22.07.2021 година,
петок 23.07.2021 година
сабота 24.07.2021 година
ќе бидат прикажани два филма
1. Рока го менува светот“ (Rocca Changes the World) – детски филм
Почеток 18.00 часот
Влез : 100 денари
KРАТКА СОДРЖИНА
Рока има 11 години и живее прилично уникатен живот. Додека нејзиниот татко гледа над неа како астронаут од вселената, Рока живее сама со нејзината верверица и за прв пат во нејзиниот живот оди во нормално училиште.
Година: 2019
Режија: Катја Бенрат
Времетраење: 101 мин
Земја: Германија
Жанр: Авантура, комедија драма
Дистрибутер: Катавеј Дооел
Возрасна Категорија: 8+
Линк од трејлер: https://www.imdb.com/video/vi3548232217…
2. Брит Мари беше тука ” Britt Marie Was Here“ (филм наменет за цела публика)
Почеток 21.00 часот
KРАТКА СОДРЖИНА
63-годишната Брит-Мари го напушта неверниот сопруг по 40 години брак и животот на посветена домаќинка. Вистински предизвик е да најде работа во малиот град Борг особено откако ќе ѝ кажат дека е досадна пасивно-агресивна тетка. Се вработува како тренер на детски фудбалски тим и така почнува нејзиното патување сочинето од тешки предизвици, борби, но и љубов.
Година: 2019
Режија: Тува Новотни
Времетраење: 97 мин
Земја: Шведска
Жанр: Комедија, драма, спорт
Дистрибутер за Македонија: КТ Филм и Медиа
Шведска продукција базирана на бестселерот на Фредрик Бакман
линк од трејлер: https://www.imdb.com/video/vi2008661785…
Националната установа – Центар за култура ” Бели мугри ” – Кочани, го задржува правото за измена на терминитe
Карти на билетара од среда – 21.07.2021 година
**** Запазени сите мерки за заштита ! ****
ВЕ МОЛИМЕ ПОЧИТУВАЈТЕ ГИ МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА
ШТИТЕЈЌИ СЕ СЕБЕСИ СЕ ГРИЖИМЕ И ЗА ОСТАНАТИТЕ !