• Real Life Version е панк рок бенд од Словенија кој е активен на сцената повеќе од 13 години. Бендот позади себе има четири изданија. Настапот во Кочани е дел од нивната балканска турнеја на која ќе го промовираат новиот албум „Furious Winds and Ice Cold Showers“. Real Life Version имаат свирено во Македонија во април 2014-та (во Скопје и Битола) и конечно оваа пролет и во Кочани! https://www.facebook.com/RealLifeVersionSLO/ http://reallifeversion.net/ https://reallifeversion.bandcamp.com/ https://www.instagram.com/reallifeversion/ • One Hidden Frame од Финска се брз, мелодичен панк бенд. Нивните настапи се проследени со многу емоции и енергија. Основани се во 2002 година, а во 2017 година го издадоа нивниот последен албум “Harmful content” за Bird Attack Records. Ова им е прв концерт во Кочани и прв пат на Балканот! https://www.facebook.com/onehiddenframe/ https://onehiddenf.bandcamp.com/ https://open.spotify.com/album/5iWdXxrXyZ5dF3mkTq2gSU 01.04.2018 / 20:00 h НУЦК “Бели мугри” – Кочани влез: слободен