МУЗИЧКО БУДЕЊЕ НА ГРАДОТ 2017 од 5 до 11 Мај 05.07.2017 – 20:30h. – Промоција на поемата ,,Еригон,,-Александар Куклев + Димитар Лазаров виолина Место сцена НУЦК,,Бели мугри,,Кочани – Финасирано од министерството за култра на Р. Македонија. 06.07.2017 21:30h. – Концерт на групите- 4 и 21, Мјау, Шекспир Место летна сцена на НУЦК,,Бели мугри,,Кочани – Финасирано од Општина Кочани. 07.07.2017 21:30h. – Концерт на групите – КРИПТОН, А ПОЗИТИВ, ИГУАНА Место летна сцена на НУЦК,,Бели мугри,,Кочани – Финасирано од Општина Кочани. 08.07.2017 21:30h. – Концерт ГИШ И ГУРУ ХАРЕ Место летна сцена на НУЦК,,Бели мугри,,Кочани – Финасирано од министерството за култра на Р. Македонија. 09.07.2017 21:30h. – Концерт на изворни оркестри од Општина Кочани , Општина Виница , Општина Зрновци Место: летна сцена на НУЦК,,Бели мугри,,Кочани – Финасирано од министерството за култра на Р. Македонија. 10.07.2017 21:30h. – Концерт на Natty Fiyah Место тераса на НУЦК,,Бели мугри,,Кочани – Финасирано од министерството за култра на Р. Македонија. 11.07.2017 19:00h. – Духовна академија Место сцена на НУЦК,,Бели мугри,,Кочани – Финасирано од Општина Кочани.