Академското културно уметничко друштво „Мирче Ацев“ од Скопје ќе настапи во Кочани на 18 октомври. Концертот на ова реномирано друштво, со рејтинг веднаш после „Танец“, ќе се одржи на Летната сцена на ЦК „Бели мугри“ и ќе започне во 19, 30 часот.