Претставата „Домот на Бернарда Алба“ на ЦК „Бели мугри“ премиерно ќе биде прикажана на 23 април……во 20 часот на сцената на Националната установа од Кочани. Автор на текстот според кој е направена претставата е Фредерико Гарсија Лорка, а режијата, сценографијата и костимографијата се на Кристина Атанасова Арсова. Играат Марија Ѓоргиева, Јована Јорданова, Дајана Манасиева, Драгана Савева, Марија Лаковиќ, Нина Лаковиќ, Александар Арсов, Бојана Китанова, Тоше Ѓоргиев и Афродита Кукудис.
Влезниот билет чини 50 денари.

alba