ЦК „Бели мугри“ и КТ Филм и медиа во соработка со Агенцијата за филм на РМ на 24 и 25 мај ќе овозможат……Кочани да биде дел од Неделата на балканскиот филм.
Настаните ќе се одржат во салата на кочанската Национална установа. В сабота термините за случувањата се 16, 18 и 21 часот, а в недела се 12, 18 и 21 часот. Ќе има проекции на филмови од Романија, Турција, Бугарија и Грција, како и филмска работилница.

ktm film reklama,1