ЦК „Бели мугри“ донесува изложба од повеќе автори. Отворањето е закажано за 7 декември (понеделник) во 19 часот во Фоајето на Националната установа.
Публиката ќе може да погледне дела (слики работени во масло на платно, склуптури и фотографии) од авторите: Фехим Хусковиќ и Валентина Стефановска од Македонија, и Захид Бујукишлијен и Зухал Арда од Турција. Изложбата ќе биде отворена во наредните две недели