Членовите на АКУД „Мирче Ацев“ од Кочани ги отворија овогодишните „Денови на кочаскиот ориз“. Академското културно уметничко друштво од Скопје настапи со целовечерен концерт на Летната сцена на ЦК „Бели мугри“. Убави и забавни „Деновите на оризот 2015“ на гостите и учесниците им посака Јордан Димитров, претседател на Советот на Општина Кочани.
Свои мигови на концертот на АКУД „Мирче Ацев“ имаа и членовите на Фолклорниот ансамбл „Мугри“, кој е дел од НУ ЦК „Бели мугри“.

DSC09247 DSC09249 DSC09251 DSC09255 DSC09257 DSC09258 DSC09260 DSC09263 DSC09268 DSC09273 DSC09276