Претставата „Цензор“ на ЦК „Бели мугри“ од Кочани вечерва се игра на сцената на Факултетот за драмски уметности во Скопје… Почетокот е закажан за 20, 30 часот.
Во „Цензор“ играат Јанка Лефкова и Благојчо Стојанов, а режисер е Ангелчо Илиевски. Тројцата се кочанчани кои оваа академска година ќе дипломираат на ФДУ во Скопје.
„Премиерата на претставата „Цензор“ се одржа на 15 ноември минатата година на сцената на ЦК „Бели мугри“ во Кочани