Осум претстави ќе учествуваат на седмиот Детски драмски фестивал, кој годинава ќе започне на 7 април…

…и ќе трае до 11-ти истиот месец. Домаќин и организатор е ЦК „Бели мугри“ од Кочани, чиј директор, Коце Стојменов, информираше дека доделувањето на наградите за најуспешните ќе се одржи на 15 април. На Детскиот драмски фестивалот на ЦК „Бели мугри“ со претстави ќе учествуваат театарски групи од основни училишта од Соколарци, Берово, Виница, Зрновци, Велес, Македонска Каменица, Скопје и Радовиш.

DDF 2 (2),1 DDF 1