“По патот на малиот принц” е претстава за деца во која ќе се сретнеме со веќе познатите приказни, за пилотот, розата, лисицата и кралот од “Малиот принц” на Антоан Сент Егзипери, но и нови приказни, нови планети и многу нови ликови. Преку еден минималистичен израз кој целосно се потпира на актерската изведба на децата учесници, претстават ги пренесува поуките што секоја сцена во себе ги носи.

Билетите ќе бидат во продажба на билетара во НУЦК “Бели мугри” – Кочани пред почетокот на претставата.

Понеделник 21.05

Почеток 19 часот

Влезница 50денари