Фолклорен концерт “Мугри”- НУЦК “Бели мугри”- Кочани

Фолклорниот Ансамбл “Мугри” постои и работи при Националната установа Центар за култура „Бели мугри“ – Кочани и е финансиран од Министерството за култура.
По повод Новогодишните и Божиќните празници ќе се одржи концерт во салата за настани.
На концертот ќе учествуват и гости кој ги покани домакинот КУД Мирка Гинова – Демир Капија и КУД Ефрем Каранов – Кратово.
Концертот ќе одржи на 15.12.2017 година со почеток во 18 ч. Влезницата ќе чини 50 ден.
Ве покануваме на истиот да присуствувате и да го видите и слушнете нашето изворно творештво.

Ве очекуваме.