Шеесетминутен фолклорен концерт одржаа синоќа на Летната сцена на ЦК „Бели мугри“ три фолклорни ансамбли од Радовиш, Ново Село и Кочани во рамките на „Петровденските конаци“… Концертот беше насловен „Средселно“ надигрување, а настапија фолклорните ансамбли „Ацо Караманов“, „Јане Сандански“ и „Мугри“.