04.07.2016 (понеделник)
19:30 НУЦК ,,Бели мугри”, фоаје
Промоција на ,,Mакедонски народни умотворби’’, на Петар А. Чачарев

05.07.2016 (вторник)
20:00 ОМУ ,,Ристо Јуруков”, концертна сала
Концерт на класична музика на Благица Арсова и Дарко Арсов

06.07.2016 (среда)
20:00 НУЦК ,,Бели мугри”, фоаје
Изложба на училиштето за сликање и цртање на тема Пејзаж

07.07.2016 (четврток)
20:00 НУЦК ,,Бели мугри”, западно плато
На Јановден на конак – Балканска поетска вечер со гости од Бугарија, Србија и Македонија

08.07.2016 (петок)
21:00 НУЦК ,,Бели мугри”, летна сцена
Концерт на Tawuse Melek Quartet

09.07.2016 (сабота)
11:00 Пониква
,,На Петровден сите на планина’’
19:45 Кочани
Дефиле низ центарот на Кочани
20:00 НУЦК ,,Бели мугри”, летна сцена
,,Сред селно’’ надигрување, фолклорен концерт,гости од Бугарија, Демир Хисар, Демир Капија, Кочани

11.07.2016 (понеделник)
18:30 НУЦК ,,Бели мугри”, сцена
Духовна академија-Kонцерт на духовна музика
19:00 Трговски центар Кочани
Баскер фест

12.07.2016 (вторник)
10:00 Градски парк-Парк на револуцијата
Литургија и литија во чест на Св. Петар и Павле
19:00 Градски парк-Парк на револуцијата
Баскер фест
21:30 НУЦК ,,Бели мугри”, летна сцена
Концерт на Фолтин