На 30 октомври во Кочани започна 7. Ликовна колонија „Св. Пантелејмон“ и ќе трае до 1 ноември 2019 година.

Колонијата е под покровителство на Министерството за култура на Република Северна Македонија, Општина Кочани и НУЦК „Бели мугри“ Кочани.